Källa: Brev till släktingen Eric Edgren.

Paris 29 Dec. 03
88 Boulevard des Batiquelles


Käre morbror Eric!

Nu stundar snart det nya året och jag ville att Morbror skulle ha en helsning från mig med de varmaste önskningar om allt gott under det kommande året! Måtte Ni alla få vara friska och all möjlig välsignelse tilldelas såväl Morbror som hela familjen! Från mamma har jag nyss haft bref. Hon finner sig bra hos Fröken Olsson, men jag kan ej låta bli att i bland vara orolig för henne. Vid hennes år blir det allt svårare och svårare att sköta allt och laga sin mat sjelf. Nu har jag ställt så att hon har en städerska som kommer morgon och afton. Fröken Olsson är nog en mycket bra och förståndig menniska, men ändå ej som en anhörig. Så länge mamma får vara frisk är det ju ej någon svårighet.

Jag har nyligen varit ute på en länge konsertresa i Tyskland, som i alla fall gick bra. Gerna hade jag velat resa hem till julen, men det kostade för mycket och jag kunde ej göra det. Julen har här varit ganska kall, men ingen snö. Klimatet i Paris är ej så mildt just och ofta om vintern mycket fuktigt.

Tänk hvad det skulle vara kärt om Morbror någon gång ville glädja mig med ett bref. Det skulle göra mig stor glädje. Jag känner mig ibland litet ensam i lifvet och då vore godt känna att man har en anförvant. Mina varmaste helsningar till Moster och allesammans från Morbrors mycket till gifna
Emma Holmstrand.



Källa: Brev till släktingen Eric Edgren.